maanantai 12. tammikuuta 2009

5. Rakasta itseäsi


Monet ihmiset ovat epävarmoja itsestään, heillä on sosiaalisia pelkotiloja ja riittämättömyyden tunnetta sekä ”epäonnea” ihmissuhteissa. He eivät rakasta, arvosta tai hyväksy itseään. He pitävät itseään rumana, vastemielisenä ja epäonnistuneena. He eivät usko, että heillä on mitään annettavaa kenellekään. Heillä on vääristynyt minäkuva, huono itsetunto ja lievää masennusta. He tyytyvät onnettomaan elämäänsä.

Jokaisen täytyy pystyä hyväksymään, rakastamaan ja arvostamaan itseään ennen kuin voi aidosti rakastaa tai ottaa rakkautta vastaan kumppanilta, ihmisiltä tai maailmalta. Jos et näe itseäsi rakkauden arvoiseksi, niin sinua on vaikea rakastaa ja sinun on vaikea rakastaa.

Monet eivät uskalla toivoa parempaa ja eivät sen vuoksi tee mitään elämänsä eteen. Jokaisella on mahdollisuus luoda itsestään ja elämästään juuri sellainen kuin haluaa. Kukaan ei tule muuttamaan elämääsi paremmaksi. Joudut tekemään sen itse.

Hyvä alku on oppia näkemään itsensä positiivisessa valossa. Ymmärrä mitä kaikkea mahtavaa juuri sinulla on tarjottavana ympäröivälle maailmalle. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet. Opi arvostamaan itseäsi. Opi rakastamaan itseäsi. Näe kaikki positiiviset asiat itsessäsi ja tiedosta ne. Hyväksy myös negatiiviset puolet itsestäsi ajattelematta niitä ylikriittisesti. Kaikilla meistä on omat pikku vikansa ja ne pysyvät pieninä asioina, jos niitä ei itse paisuttele. Rakasta itseäsi pikku vioistasi huolimatta.

Kun opit hyväksymään itsesi sekä rakastamaan ja arvostamaan itseäsi, niin et näe maailmaa enää harmaana ja arkisena paikkana. Pystyt aidosti rakastamaan kaikkea ympärilläsi olevaa. Elämäsi alkaa hymyillä. Näet itsesi positiivisessa valossa ja huomaat miten paljon juuri sinulla on annettavaa itsellesi, läheisillesi ja maailmalle.

Oppimalla rakastamaan itseäsi voit mullistaa elämäsi. Voit muuttaa arjen harmauden onnellisuuden väriloistoksi. Voit kehittää itseäsi juuri niillä elämän osa-alueilla, jotka koet itsellesi tärkeiksi. Voit antaa ja saada rakkautta. Voit elää onnellisena.

Rakkaudella,
Everyday Casanova

1 kommentti: